Plejehjemmet Akaciegården opfører utraditionelt plejeboligbyggeri på Frederiksberg

Konkurrencen er afgjort – ét af Frederiksbergs største plejehjem, Akaciegården, forvandles i løbet af de næste par år til et åbent og anderledes plejeboligbyggeri med 95 boliger.

I dag offentliggøres resultatet af totalentreprisekonkurrencen om modernisering af plejehjemmet Akaciegården. En enig bedømmelseskomité valgte projektet fra entreprenørfirmaet BNS A/S som det bedste i konkurrence med 4 andre indbudte deltagere.

Det fremtidige Akaciegården bliver et helt nyt hus udformet som et trekløver med en central kerne omgivet af 3 blade. Med dette udgangspunkt er det lykkedes at skabe et varieret og velfungerende byggeri med stor overskuelighed, korte gangafstande og stor hjemlighed.

Bygningen placeres med ankomst fra nord til en stueetage, der indeholder alle de fælles og udadvendte funktioner: sale til fest og hyggeligt samvær, træningssale og ergoterapi, køkken og café, kiosk, frisør og administration. Disse mange funktioner er samlet omkring et livligt og varieret ”strøg” gennem etagen.

Centralt i bygningen placeres en stor, skulpturelt udformet træningstrappe, der forbinder husets etager og giver både beboere og personale anledning til at træne som en naturlig del af bevægelsen mellem huset faciliteter.

I kælderen under bygningen finder man varemodtagelse, vaskeri, depoter og omklædningsrum.

Husets øverste 5 etager rummer hver 19 moderne, fleksible 2-rums plejeboliger samlet omkring fælles køkken, spisestue og opholdsrum.