Plus planner

Planlægning – PlusPlanner

Planlægning var en daglig frustration tidligere.

Så besluttede vi, at vi ville udnytte ressourcerne bedre og at vi ville have et bedre arbejdsmiljø.

Vores beboere er gennem de seneste år blevet mere og mere specifikke i deres krav til pleje og omsorg, men vi har ikke fået flere ressourcer til at klare disse yderligere krav med.
Derfor satte vi os for, at udnytte de ressourcer vi havde mere optimalt, samtidig med, at der var forhold i en almindelig hverdag, som vi gerne ville undgå.

Det vi især gerne ville slippe for var:

– at vi skulle sidde og fordele dagens opgaver hver morgen
– at der lå mange gule sedler om morgenen
– at vi missede en beboer der skulle have været til lægen, frisør, eller træning m.v.
– at være usikre på hvem der tog ansvaret

I samarbejde med konsulentfirmaet fandt vi en ny løsning der kunne håndtere vores frustrationer. Det blev samtidig et arbejdsredskab og der kunne ”følge” med i løbet af dagen, så det var enkelt at være fleksibel og  det blev muligt at se hvilke konsekvenser rokeringer af den ene eller anden art havde på resten af planlægningen.

Ligeså ønskede vi, at opgaver kunne justeres i niveau, således at vi kunne ”justere ned” hvis der pludselig var en kollega, der var nød til at gå hjem, i stedet for at alle bare løb endnu hurtigere, råbte endnu højere, eller skrev endnu flere gule sedler. Vi ønskede med andre ord, at være maksimalt fleksible, når virkeligheden rammer det vi har planlagt.

plusplanner-til-nyhedsbrev

Det blev til PlusPlanner systemet. PlusPlanner består af 7 store A1 tavler (plakatstørrelse). Planlægningen forgår ved magnetbrikker, i et stort og forskelligt udvalg, og vi styres af enkle farver og symboler.

Det gør det utrolig let at planlægge en dag/uge.

Vi har fået overblik og er sluppet for alt det vi gerne ville være fri for. Og oven i det er arbejdsglæden og den enkelte medarbejders mulighed for selv at være med i planlægningen af egne opgaver øget. Som en sideeffekt har systemet haft positiv indvirkning på nedbringelse af vores sygefravær.