Måltiderne på Akaciegården er dagens højdepunkt for beboerne.
Madglæde er et mål i sig selv, fordi gode madoplevelser og måltider, som man kan glæde sig til hver dag, skaber trivsel, glæde og livskvalitet for beboerne.
Akaciegården tager udgangspunkt i ældres smagspræferencer. Maden består at velkendte danske klassiker og nye retter til at give maden et tvist.
Maden er af høj kulinarisk kvalitet og produceret fra bunden af gode råvarer. Der anvendes over 50 % økologiske råvarer.
Maden er et vigtigt middel til:
Større livslyst
Spiser mere
Bedre muskelfunktion
Bedre funktionsevne
Mindre sygelighed
Klarer hverdagen bedre
Maden består af:
Morgenmad og mellemmåltid til formiddag
Middagsmad (hovedret og biret) og eftermiddags kaffe og hjemmebagt kage
Eksempel på en dagskost, Akaciegården
Morgen:
Hjemmebagt brød med ost og marmelade
Blødkogt æg m/ rugbrød
Ymer med hjemlavet frugtkompot
Formiddag:
Dagens hjemmelavet koldskål med ekstra protein
Middag:
Skipperlabskovs med smør, rugbrød og purløg
pandekager med syltetøj
Eftermiddag:
kaffe og te med hjemmelavet brunsviger fra Brovst
Aften:
Snitter med ribbensteg med rødkål, spegepølse med rygeostsalat og en snitte med rejesalat
Sen Aften:
Chokoladebudding
Dagens kost er nøje sammensat, så beboernes ernæringsmæssige behov opfyldes og er der brug for specielle diæter f.eks. dysfagi tilrettelægges de i samarbejde med beboer, pårørende og personale.
Maden og måltiderne er en tværfaglige opgave, og maden er først næring når den er spist.
Fravælges dele af måltidspakken frasiger vi os ernæringsansvaret