Eksempel på dagskost

Måltiderne på Akaciegården er dagens højdepunkt for beboerne.

Madglæde er et mål i sig selv, fordi gode madoplevelser og måltider, som man kan glæde sig til hver dag, skaber trivsel, glæde og livskvalitet for beboerne.

Akaciegården tager udgangspunkt i ældres smagspræferencer. Maden består at velkendte danske klassiker og nye retter til at give maden et tvist.

Maden er af høj kulinarisk kvalitet og produceret fra bunden af gode råvarer. Der anvendes over 50 % økologiske råvarer.

Maden er et vigtigt middel til:

Større livslyst

Spiser mere

Bedre muskelfunktion

Bedre funktionsevne

Mindre sygelighed

Klarer hverdagen bedre

 Maden består af:

Morgenmad og mellemmåltid til formiddag

Middagsmad (hovedret og biret) og eftermiddags kaffe og hjemmebagt kage

Eksempel på en dagskost, Akaciegården

Morgen:

Hjemmebagt brød med ost og marmelade

Blødkogt æg m/ rugbrød

Ymer med hjemlavet frugtkompot

Formiddag:

Dagens hjemmelavet koldskål med ekstra protein

Middag:

Skipperlabskovs med smør, rugbrød og purløg

pandekager med syltetøj

Eftermiddag:

kaffe og te med hjemmelavet brunsviger fra Brovst

Aften:

Snitter med ribbensteg med rødkål, spegepølse med rygeostsalat og  en snitte med rejesalat

Sen Aften:

Chokoladebudding

Dagens kost er nøje sammensat, så beboernes ernæringsmæssige behov opfyldes og er der brug for specielle diæter f.eks. dysfagi tilrettelægges de i samarbejde med beboer, pårørende og personale.
Maden og måltiderne er en tværfaglige opgave, og maden er først næring når den er spist.
Fravælges dele af måltidspakken frasiger vi os ernæringsansvaret